sobota, 30 marca 2013

Babka Budyniowa Ze Śmietaną


Bardzo smaczna, wilgotna babka z dodatkiem śmietany kremówki i budyniu.
Nie dodajemy tu już żadnego tłuszczu - wystarczy śmietana. 
Natomiast dodatek budyniu waniliowego nadaje ciastu niezwykły aromat.
Bardzo polecam :)


Składniki:
  • 5 jajek,
  • 1 szklanka śmietany 30%,
  • 1 szklanka mąki,
  • 3 budynie waniliowe bez cukru (każdy po 40g),
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
  • 1 szklanka cukru

Jajka utrzeć z cukrem na jasną i puszystą masę.
Dodawać na przemian śmietankę i budyń z mąką zmieszaną z proszkiem.

Przełożyć do natłuszczonej i wysypanej bułką tartą formy. 
Piec 45 min w 175 stopniach.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz