Bardzo smaczna, wilgotna babka z dodatkiem śmietany kremówki i budyniu.
Nie dodajemy tu już żadnego tłuszczu - wystarczy śmietana.
Natomiast dodatek budyniu waniliowego nadaje ciastu niezwykły aromat.
Bardzo polecam :)
Składniki:
- 5 jajek,
- 1 szklanka śmietany 30%,
- 1 szklanka mąki,
- 3 budynie waniliowe bez cukru (każdy po 40g),
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
- 1 szklanka cukru
Jajka utrzeć z cukrem na jasną i puszystą masę.
Dodawać na przemian śmietankę i budyń z mąką zmieszaną z proszkiem.
Dodawać na przemian śmietankę i budyń z mąką zmieszaną z proszkiem.
Przełożyć do natłuszczonej i wysypanej bułką tartą formy.
Piec 45 min w 175 stopniach.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz