Oj dawno mnie tu nie było... Za nieuniknioną przerwę przepraszam
i już zaraz zakasam rękawy do pieczenia
(w końcu święta zbliżają się pełną parą:)
Dziś proponuję coś szybkiego, prostego i niesamowicie pysznego
- czyli smakołyki, które lubię najbardziej, a mianowicie wafle przekładane.
Co w nich lubię to to, że można wykazać się inwencją w przygotowywaniu mas do nich.
Tym razem zrobiłam je z kajmakiem i mlekiem w proszku.
Ja miałam akurat na zbyciu kajmak kakaowy, ale każdy inny będzie dobry.
Smacznego! :)
Składniki:
- 1 opakowanie wafli
- 2/3 puszki masy kajmakowej (ja miałam kakaową)
- 15 dag margaryny
- 1⁄4 szklanki cukru
- 1⁄2 szklanki mleka
- 2 szklanki mleka w proszku
Kajmak, margarynę, cukier i mleko podgrzewać na średnim ogniu do uzyskania jednolitej konsystencji. Zagotować, zdjąć z ognia i odstawić do ostudzenia.
Potem dodać przesiane mleko w proszku i dokładnie wymieszać.
Tak powstałą masą przekładać wafle.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz