piątek, 15 czerwca 2012

Wafle Przekładane


Tym razem propozycja na wafle. Dla każdego coś innego - czyli do wyboru 
dwa rodzaje nadzienia. Oba tak samo pyszne i bardzo proste w wykonaniu. Idealne na te zbliżające się cieplejsze dni, kiedy piekarnik chcemy omijać z daleka :) Smacznego

Masa galaretkowa: 
  •  1 szklanka kwaśnej śmietany
  •  2 galaretki (u mnie pomarańczowe)
  •  1/2  szklanki cukru
  •  1/2 margaryny
  •  1-2 łyżeczki soku z cytryny

Wszystkie składniki podgrzewamy na małym ogniu w rondelku, aż składniki się połączą. Ostudzić. Masa musi zaczynać tężeć – wtedy przełożyć wafle.




Masa kakaowa: 
  •  1 margaryna
  •  1/2 szklanki mleka
  •  1/2 szklanki cukru
  •  3 łyżki kakao
  •  ok. 2 szklanki mleka w proszku

Wykonanie jak wyżej.


przepis własny

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz