Podobne wafle jadłam na weselu i nie spoczęłam
dopóki nie dowiedziałam się, jak się je przygotowuje.
Przepis okazał się banalnie prosty i podobny do przepisu,
który jakiś czas temu zamieściłam na blogu.
Różnica polega na dodaniu aromatu oraz mniejszej ilości kakao.
Ale uwierzcie mi - smak jest rewelacyjny. Smacznego!
Składniki:
- 5 wafli kwadratowych
- 3⁄4 szklanki mleka
- 1⁄2 szklanki cukru
- 1 margaryna
- 1 łyżeczka kakao
- aromat waniliowy
- ok. 250 g mleka w proszku
Wszystkie składniki oprócz mleka w proszku umieścić w garnuszku i podgrzewać na średnim ogniu. Gotować przez parę minut. Ostudzić i przesiać mleko w proszku, dokładnie wymieszać, by nie było grudek.
Przełożyć wafle tężejącą masą. Przykryć deseczką i wstawić do lodówki na pare godzin.
Pokroić.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz