Bardzo zdrowe, pożywne i sycące, a zarazem smaczne i idealne,
gdy mamy ochotę na coś słodkiego.
Bardzo łatwe w wykonaniu, nie wymagające wiele czasu i wielu składników.
Uwaga - znikają w zastraszająco szybkim tempie :)
Smacznego!
Składniki:
- 2 szklanki mąki
- 2 szklanki płatków owsianych górskich
- 1 szklanka cukru trzcinowego
- 250 g masła lub margaryny mlecznej
- puszka kajmaku kakaowego (400g)*
Mąkę, płatki, cukier wymieszać łyżką, aż powstanie zwarta masa. Zalać
roztopionym masłem lub margaryną i wymieszać.
Mieszaninę podzielić na 2 części. Jedną wylepić spód blachy 21x36 cm. Podpiec w 180 stopniach przez 10 minut.
Następnie posmarować masą kajmakową i dalej piec jeszcze przez 20 minut.
Po całkowitym wystudzeniu pokroić na kwadraty.
* gdyby masa okazała bardzo gęsta i ciężka do rozsmarowania, należy ją
podgrzać w garnuszku z dwoma łyżkami mleka
Zmodyfikowany przepis z tej strony
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz