Ciasto:
- 2 szklanki mąki
- 15 dag margaryny
- 1 duże jajo
- 1 łyżka kakao
- 1 łyżka płatków owsianych błyskawicznych
- 1 1⁄2 łyżeczki proszku do pieczenia
- sól
- 1⁄2 szklanki cukru pudru
Masa serowa:
- 1 kg twarogu zmielonego dwukrotnie
- 4 jajka
- 20 dag margaryny
- 1 szklanka cukru (dałam trochę więcej)
- cukier waniliowy
- kilka kropel aromatu waniliowego
- 1⁄2 szklanki mleka w proszku
- 1 budyń waniliowy
- 1 mały jogurt naturalny
Wszystkie składniki umieścić na stolnicy, margarynę posikać i zagnieść ciasto. Wstawić do lodówki na 30 minut.
Rozwałkować do formy o średnicy 26 cm (uwzględniając też brzegi). Piec 15 minut w 180 stopniach pod obciążeniem i kolejne 10 minut bez.
Mleko w proszku wymieszać z budyniem. Pozostałe składniki umieścić w misce i miksować na średnich obrotach do połączenia składników. Dodać suche składniki i chwilę miksować.
Wylać na podpieczony spód. Piec 1 godzinę w 170 stopniach.
Schować na noc do lodówki.
przepis własny
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz